Vrouwen verleiden om het tekort aan personeel in de IT-sector op te lossen

Er is een enorm tekort aan personeel in de IT-sector én er werken ook nog eens nauwelijks vrouwen in de sector. De oplossing is dus eenvoudig. Wij moeten vrouwen verleiden om in de sector te komen werken. Vrouwen zullen ongetwijfeld ook van big data en kunstmatige intelligentie houden. Er is iets waar vrouwen nóg meer van houden.

Waar vrouwen nog meer van houden zijn mooie mannen. Laten wij er daar in de IT-sector nou legio van hebben. De hele IT-sector zit vol met de sexy mannen waar vrouwen maar al te graag mee willen samenwerken. Het is daarom vooral van belang om te laten zien zodat ook vrouwen weten dat ze in de IT-sector willen werken.

Daarom ga ik aan de slag met een nieuw project: SexyCollega.com. Het idee achter deze nieuwe website wordt om de mooie, sexy mannen in de IT-sector zichtbaar te maken plus daarbij de vacatures van de bedrijven waar deze mannen werken.

Het hele idee is dat de vrouwen helemaal niet komen voor de vacatures. De vrouwen komen maar voor één ding: de mannen die bij deze bedrijven werken. Het is dus vooral de uitdaging om er voor te zorgen dat vrouwen gaan watertanden. De enige manier om hun honger te stillen is dan om te solliciteren bij hun werkgevers en dan hopen dat ze worden aangenomen.

Natuurlijk is het idee vooral gekscherend bedoeld. Daar zit volgens mij ook de kracht in. Vrouwen houden niet alleen van mooie, sexy mannen. Ze houden ook van mannen met humor. Mannen die de moeite nemen om een vrouw op deze manier naar hun sector en bedrijven te verleiden verdienen namelijk meteen bonuspunten bij een vrouw.

Daar gaat het uiteindelijk om dat wij als IT-sector laten zien dat wij vrouwen serieus nemen. Dat wij ons best doen voor vrouwen. Dat wij ons als sector én als mannen dan in dit soort rare bochten wringen dat vinden vrouwen juist geweldig. Het laat namelijk ook zien dat wij de vrouwen écht in onze sector willen hebben.

Als het nou écht helemaal niks wordt, dan is het natuurlijk altijd lekker om met vrouwen bezig te zijn geweest. Hoe meer wij ons in vrouwen en wat vrouwen willen verdiepen. Hoe groter de kans is dat het ons als sector lukt om vrouwen te verleiden. Op die manier staat feitelijk al vast dat dit gaat lukken. Onze sector is er klaar voor. Laat de vrouwen maar komen!